top of page
Søk

Ett år med Kristen Media Norge

Denne uken er det ett år siden vi var på luften med Live med venner for første gang. Det har vært et eventyrlig år.


Programledere: Bjarte Ystebø, Tone Haukeland Mork, Ingvild Løklingholm og André Birkeland.


Mediebransjen er ikke noe å oppsøke for dem som vil ha et rolig liv med forutsigbarhet og «trygge jobber». Endring er den eneste konstante faktoren.

På barneskolen var vi på ekskursjon på Bergens Tidende, med klassen. Vi fikk omvisning på BT-bygget i Håkonsgaten i Bergen og fikk en lyninnføring i grafisk avisarbeid, av en av de gamle typografene. Opplæring av skolebarn var nok en retrettstilling. Typografene var en av de sterkeste fagforeningene i byen, og kunne lamme avisene, selve limet i lokalsamfunnet, dersom de ikke fikk viljen sin.


Trykkeriet lå i kjelleren. Der trykket de både morgen og ettermiddagsutgaven. Selv var jeg avisbud med begge, og de ble kjørt ut til oss budene av BTs egne sjåfører fra avisens egen bud- og distribusjonsavdeling.


Trykkeriet er borte, sjåførene er borte, budene er borte og typografene er borte. For sistnevnte gruppe er faget ikke bare outsourcet, men det er erstattet av datamaskiner som gjør hele jobben.


For de som har vært i avis siden tidlig 90-tall og frem til i dag, har det vært en skikkelig karusell, og ære være de som har blitt stående.


Nå finnes det ikke lenger avishus, men mediehus. Papir, nett og TV flyter i hverandre med publisering på forskjellige plattformer. For dem av oss som setter pris på mulighetene som ligger i innovasjon er det rett og slett en fantastisk tid.


Internett har gjort distribusjon til en ikke-kostnad, og vi ser mer og mer at nå og i fremtiden vil alt handle om å levere innhold som folk vil ha. For alt vil være tilgjengelig for alle, uansett hvor de bor.


Og så er det TV. Der har det vært store endringer, men noen ting består, heldigvis.


Vi som lager TV-programmer konkurrerer nå om oppmerksomheten din, ikke bare med dem som sender på andre kanaler, men med hele internettet. På YouTube eller Facebook kan du sitte og se norsk kristent innhold, musikk, møter, vitnesbyrd,

samtaler og refleksjoner fra du står opp til du legger deg, og aldri gå tom. Og sannheten er at mange gjør det. Det er gratis, du kan ta det med deg i lommen og du kan se det når du vil.


Vi passer på å tilby alt dette, vi også. Alt vi lager finner du både på YouTube og Facebook. Men vi tror også på TV!


Det er lenge siden folk spådde TV-mediets død. Ifølge prognosene på tidlig 2000-tall, skulle det vært dødt for lenge siden.


Men hva er det som gjør at TV, og særlig kristen TV, synes å overleve mye lenger enn noen trodde. Forutsatt at man er tilgjengelig, er det fortsatt sånn at det som er aktuelt, relevant og ekte og som berører mennesker, har tiltrekningskraft.

Og vi liker å slappe av i egen stue og få oppbyggelig innhold.


Det synes vi er et stort privilegium. Vi prøver å ikke ta seerne for gitt, men arbeider hardt for å sørge for at vi når frem i jungelen av tilgjengelig innhold. Responsen etter ett år på luften, tyder på at vi har funnet en vei når frem til dere der hjemme.


Og det takker vi Gud for. Og våre seere. Takk for at dere har vært med oss til nå.


Dette er bare begynnelsen.

56 visninger

Comments


bottom of page