top of page
Søk

En visjon for kristen TV

For et halvt år siden gikk vi på luften med vårt første program, Live med venner. Det er tid for å forklare litt hva vi holder på med.PROGRAMLEDERE: Bjarte Ystebø, Tone Haukeland Mork, Linn Myhr og André Birkeland.


De fleste kjenner vår bakenforliggende historie. Den førte oss ut i et ukjent terreng, der vi skulle prøve å finne veien inn i det som lå foran. Det ble TV, i samarbeid med våre venner i Bedehuskanalen og Kanal 10. Det har vært en eventyrlig reise så langt. Det er mye hardt arbeid, og mye glede. Vi er fortsatt i en kritisk oppstartsfase, og fortsatt er det mye kratt å tråkle seg gjennom, men vi ser at dette kan gå bra. Med Guds og venners hjelp.


Live med venner var det første vi lanserte. Det bygger på mye av det vi har gjort tidligere. På overflaten ser dette ut som et kristent underholdningsprogram, med god stemning og interessante tema og gjester.


Og det er det. Vi vil at seerne skal trives i vårt selskap, slappe av og glede seg over det som kommer til dem gjennom TV-skjermen.


Men det vi egentlig gjør, som er selve grunnen til at vi driver med dette, er at vi ønsker å være en stemme av sannhet inn i deres liv.


Når kristne ledere engster seg for å snakke sant om Guds Ord, og kristne politikere vil gå omveier for å slippe å snakke sant om samfunnet, vil vi gjerne at dette skal være et sted der vi snakker sant om begge deler.


Det gjør vi gjennom nyhetssamtalen, og det gjør vi gjennom gjestene og deres historier.


Og når vi gjør det, tror vi at det betyr noe for dem som sitter der hjemme. Sånn at de som tror på Gud og ønsker å stå opp for hans ord og hans gode vilje, kan bli mer frimodige til å gjøre det, selv om de kanskje føler at de står alene, eller at det har en omkostning. Vi kan styrke hverandre gjennom det fellesskapet vi har via TV-skjermen.


Og til dem som ennå ikke tror, eller kjenner at de er underveis, at noe rører seg i hjertet og i tankene, håper vi at de skal kunne komme litt nærmere Jesus, hver gang vi er sammen og peker på ham.


Samtalen, vår nysatsning i år, har blitt godt mottatt. Det er vi glade for. Gjennom Samtalen ønsker vi å ta opp spørsmål som vi snakker for lite eller for enkelt om, ellers. Menighetene våre kan fort bli et sted for et minste felles muliplum, der vi unngår å snakke om det som kan være ubehagelig for noen.


Da kan vi komme i skade for å få berøringsangst for ting som angår livet vårt, og som vi burde snakke om.


Men da er det fint at vi kan være sammen på denne måten. Vi kan sitte i studio, seerne kan sitte hjemme i sofaen, så kan vi snakke sant og godt om også det som er vanskelig, uten at å tenke på hva folk rundt oss vil tenke.


Vår visjon for vårt bidrag til kristen TV er at det skal være evangeliserende, så de gode nyhetene når ut til mennesker som kanskje aldri vil sette sine bein i et gudshus. Og at det skal være trosstyrkende for oss som hører til i Guds rike.


Det skal aldri handle om oss. Det skal aldri erstatte menighetsfellesskapet. Det må handle om Jesus, og det skal være berikende for det kristne felleskapet, så vi hjelper hverandre til å komme nærmere Jesus, og tjene ham mer og mer i vår hverdag.

217 visninger

Comments


bottom of page