top of page
Søk

Evangeliet til hele nasjonen

Veldig mange fikk med seg programmet Alle tiders sanger på NRK 1. pinsedag. Det ble en høymesse for hele det norske folk. Og det skapte enorm begeistring blant dem som tror.


Foto: Skjermdump NRK


I høst gikk ryktene om en spennende satsing fra TV Inter og TBN. Innspilling av musikkprogram med kjente kristne artister i Nashville. Egil Svartdahl som programleder. Suksessen lå i luften.


Men kvalitet betyr ikke at det kommer på NRK eller TV2. Nåløyet er veldig trangt for programmer med kristent innhold på de kanalene. Men pinsehelgen bød altså på en mulighet på statskanalen.


For en sending det ble. Med artistene Solveig Leithaug, Lewi Bergerud, David André Østby, Øklands, Morten Gjerløw Larsen, Synnøve Aanensen og Sveinung Hølmebakk. Alle våre beste. Og så Evie da. Norsk-amerikaneren som var et fenomen i Skandinavia på 70- og 80-tallet. Dette ble et veldig gledelig gjensyn for mange. Det hele ble mesterlig ledet av Egil Svartdahl. Også uten tvil vår beste.


Hvordan gikk dette til at NRK valgte å sende programmet? Vi kommer ikke utenom sistnevnte. Egil Svartdahl er et synonym for kvalitet. TV-pastoren har en enorm standing, ikke bare i kristen-Norge, men i hele Norge – og også TV-bransjen.


Gjennom over 30 år har han nådd gjennom TV-ruten og inn til hjertene til det norske folk. Han har holdt ryktet om Jesus levende. Og i dette rommet for kristent innhold på landets to største TV-kanaler som er i ferd med å lukkes, satt Egil og TV Inter en fot i døråpningen denne helgen, og ga oss Alle tiders sanger fra Nashville på statskanalen.


Snart 69 år gamle Svartdahl var gjest i Live med venner tidligere i år. Jeg turde ikke spørre ham om han har tenkt å gå av med pensjon. Ikke fordi jeg var redd han skulle bli fornærmet. Men fordi jeg var redd svaret ville bli ja. Egil Svartdahl har en posisjon i dette landet som er helt unik. Han er uerstattelig, og jeg håper at han fortsetter lenge, med å holde ryktet om Jesus levende, på TV og sosiale medier.


TV Inter har laget syv episoder av Nashville-reisen. Fortsatt står det igjen å se om NRK vil sende resten. Det beror kanskje på tilbakemeldingene fra oss som så på. Vi er ofte snare til å gi beskjed når det er noe vi ikke liker på TV. Kanskje du skal sende en mail, eller slå på tråden til NRK, dersom du satt pris på programmet. Hvem vet, kanskje det blir mer.


Vi som driver med kristen TV synes det er veldig meningsfullt, og vet at det vi gjør betyr mye for mange. Og med flere kanaler er vi privilligerte her i Norge. Og TV-vanene er i endring, noe som gir muligheter for kristne TV-kanaler og for innhold på nett. Dette er fremtiden, og den er lys, om vi gjør de rette tingene.


Men fortsatt ser mange på de store kanalene, fordi de alltid har gjort det. Og da er det verdifullt når det blir slike muligheter til å nå ut med evangeliet, som denne pinsehelgen.


Det er mye tung kristen arv i Norge fortsatt. Det er fortsatt mye tro og nysgjerrighet på Jesus. La oss ta i bruk alle de muligheter som kommer vår vei på TV og i andre medier.


Og nå har du en gyllen anledning til å få i gang en samtale om tro med naboen din eller en kollega, fordi sannsynligheten er stor for at de så på et rørende, engasjerende og åndsfylt show på NRK.


Døren er åpen. Evangeliet er for verdifullt til at vi skal holde det for oss selv.


Det må ut til hele nasjonen.

114 visninger

Comments


bottom of page