top of page
Søk

Hilsen fra Jerusalem

Jeg skriver disse ordene fra Jerusalem ved inngangen til juletiden. Hjemme er det norsk julestemning…det har kommet snø mange steder, det er mørke kvelder og tente lys. Her er det fortsatt varmt og lyse ettermiddager.


Det var her, bare noen kilometer unna, i Betlehem, Maria og Josef kom bærende på din og min redningsmann. De kom til en stengt dør. Det var ikke rom for dem i herberget.

Resten av historien er kjent. De tok inn i en stall. Jesus ble født der og lagt i en krybbe.

Verdens frelser fant veien der det var åpent og der han var velkommen.

For Guds frelsesplan skulle gjennomføres, og et menneskes nei og stengte dør kunne ikke hindre hans plan.


Rundt 33 år senere døde Jesus på et kors noen hundre meter herfra. Han var jøde av Davids ætt. Han kom til sine egne, altså jødene, og de tok ikke imot ham.

I 2000 år har kristne sagt at Gud har forkastet jødene. Våre kristne forfedre har kalt jødene for kristusmordere og forfulgt det jødiske folk.


Men Bibelen ser annerledes på det.

Romerne 11. forteller klart at vi står i gjeld til jødene, blant annet fordi de sa nei til Jesus som Messias den gangen. For det var gjennom det frelsen kom til oss. Det var for vår skyld det skjedde.


Fordi han har en frelsesplan som skal gjennomføres.


Så skylder vi å elske jødene og Israel tilbake. De har betalt en høy pris for å være det folket som ga oss Bibelen. Som ga oss profetene og apostlene. Som ga oss Frelseren. For det står skrevet: Frelsen kommer fra jødene.


Så derfor er vi her. Jeg reiser med en delegasjon kristne journalister og medieledere fra hele verden. For å vise at om alle andre svikter Israel, så står vi kristne sammen med dem, i takknemlighet. Og fordi vi tror at løftene Gud ga til Abraham og som ble beskrevet gjennom profetene, gjelder fortsatt og oppfylles for våre øyne.


Og derfor skal vi tilbake hit med en gruppe sammen med Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem i oktober og du kan være med!


2000 år med kristen antisemittisme og erstatningsteologi er i ferd med å bli omgjort til en kjærlighetshistorie mellom jøder og kristne. Vi har samme Gud. Og vi har vårt blikk festet på denne byen, der Mesteren en dag skal komme tilbake. Fordi han har en frelsesplan som skal gjennomføres.


Da skal han sette sine bein på Oljeberget og da skal vi alle se det samme - at det var sant det som ble skrevet i juleevangeliet.

«I dag er det født dere en frelser, som er Messias, Herren - i Davids by.»

‭‭

Denne julen banker Frelseren på din dør. La ham ikke gå deg forbi. Åpne opp hjertet ditt for ham og ta imot ham som den han er - Messias, din og min redningsmann.


Det blir ingen jul uten Jesus.


Jeg håper du der hjemme får en velsignet og fredfull jul, der han får stå i sentrum, sammen med alt det andre gode som gjør julen til en så fantastisk tid.

157 visninger

Comments


bottom of page