top of page
Søk

Kristne i Pride-tog

Det er stadig flere kristne om går i Pride-tog. Hvordan kan det ha seg?


Biskoper, kristne politikere, prester og kirkegjengere er å finne i de mange årlige togene Pride-bevegelsen arrangerer. Bak togene står Foreningen Fri, en organisasjon med klare politiske mål. Ett av dem er å gjøre det vanskeligere for bibeltroende kristne i Norge.


Det er vondt når homofile utsettes for hets, sjikane, vold og drap, på grunn av den livsstilen de har. Senest har vi fått en grusom påminnelse om dette, etter angrepet på London pub i Oslo, denne sommeren. Lignende og verre angrep har vi også sett andre steder i verden.


Det er godt å vise medfølelse og solidaritet med dem som lever i denne spenningen, og som burde få leve i trygghet, og få respekt for sine valg. Ingen burde ønske noe vondt mot dem som tilhører denne gruppen.


Pride-tog og andre Pride-markeringer er ikke måten å vise solidaritet på.


Foreningen Fri, som arrangerer og promoterer Pride har en klar politisk agenda, som står i strid mot det som er det brede kristenfolkets verdier og interesser.


På foreningens egen nettside kan man lese hvordan deres egen politiske plattform handler om Ja til normkritisk undervisning for barn, flere juridiske kjønn, ja til polygami og altruistisk surrogati. Nei til sexkjøpsloven og statsstøtte til trossamfunn som ikke «aktivt tar avstand fra og arbeider mot diskriminering».


Senest har foreningen har vært pådriver for forbudet mot konverteringsterapi. Det er en lov som før eller senere kommer til å sette pastorer eller kristne sjelesørgere i fengsel, på kinesisk vis. Tenk på det, før du svinger pride-flagget.


Pride-bevegelsen og foreningen Fri, er på sitt beste et godt fellesskap for dem som søker tilhold der, og en forsvarer av menneskers frihet og trygghet. Men på sitt verste er det en illiberal og autoritær kraft i samfunnet, som har kristne som fremste motstander.


Fri. Foreningen har et vakkert navn. Og fra deres side, handler deres politiske kamp i stor grad om egen frihet. Men deres frihet til å velge livsstil skal ikke gå på bekostning av andres frihet. Det gjelder i denne sammenheng tros- og ytringsfrihet, hjørnestenene i demokratiet.


Jeg leser med interesse historien til mange av dem som har opplevd frihet gjennom å komme «ut av skapet», eller følge sitt ønske om å leve ut annen livsstil enn det de har gjort tidligere, under LHBT+. De beskriver en frihetsfølelse. Leser man mellom linjene, kommer det ofte frem at det er noen andre som lever med omkostningene for denne friheten.


Som kristne er vi kalt til å forkynne en annen frihet, som er helt uten omkostninger.


Den Sønnen setter fri blir virkelig fri, sier Bibelen.


Der har du en sak å gå i tog for.

409 visninger

Comments


bottom of page