top of page
Søk

Kulturkrigen

I helgen var jeg med i et spennende konsept i regi av den nye podcasten Kulturkrigen. De to podcast-vertene Alf Kåre Dalsbø og Steinar Lofnes har tatt et prisverdig initiatv til å hjelpe oss troende til å se og forstå hva som skjer i kulturen vår.

Bilde fra livepodcast-inspilling av podcasten «Kulturkrigen». F.v. Steinar Lofnes, Bjarte Ystebø, Joel Ystebø og Alf Kåre Dalsbø.


Det står i bibelen om Issakars sønner som «forsto seg på tidene, så de visste hva Israel skulle gjøre».


Det er noe med dette å forstå seg på den tiden vi lever i, som vi ikke skal ta lett på. Vi trenger det, så vi vet hva vi skal gjøre.


Hva er det som kjennetegner vår tid? Vi ser en kultur som flykter bort fra kristne idealer og markører. Vi er er ikke bare vitner til, men vi kjenner på kroppen at rommet for å forkynne evangeliet er i ferd med å snevres inn. Vi ser en ung generasjon vokser opp uten å kjenne Jesus og uten forståelse for kristne sannheter og for hvilken stor velsignelse den kristne tro har vært for landet vårt…


Det er de ytre tegnene på en innvendig endring i vår kultur. Hva skyldes det? Og hva blir det neste?


Hvordan går det med de som vokser opp i denne kulturen? Hvor er samfunnet vårt dersom den rådende samfunnsutviklingen fortsetter i 30 år til?


Og hva er vår plass som kristne i dette?


Vi er kalt til å forkynne evangeliet, i tide og utide. Det er det vi gjør gjennom våre menigheter, TV-kanaler og først og fremst våre relasjoner.


Og så snakker bibelen om noe som heter å ta tanker til fange under lydigheten mot Kristus. Det er en del av vårt oppdrag. Vi skal ikke bare kristne hjertene, men også tankene. Hva er vårt våpen i denne kampen? Sannhet.


Sannhet er et åndelig våpen. Det er omtalt i det vi kjenner som Guds fulle rustning, i Efeserne 6. «Stå da fast, og spenn sannheten som belte om livet», står det.


Og der har vi mer land å innta, som kristne. For de som vokser opp i våre dager, blir utsatt for en strøm av løgn. Det handler om hvem de er, om hvem Gud er om hva som er rett og galt, og om hva som er godt for dem.


Da er vår jobb å ta tankene til fange, under lydigheten mot Kristus. Og hvis vår motstander har en strategi her, så er det å få oss til å tie.


Men vi skal ikke tie. Derfor heier vi på Kulturkrig-podcasten og alle andre som går inn i dette landskapet, vel vitende om at motstanden som kan komme er massiv.


Det foregår en krig om sannheten, i vår tid. Vi skal være sannheten tro, i kjærlighet, sier Bibelen. Og med det mottoet, kan vi frimodig innta vår plass som kristne i offentligheten. For om ikke vi snakker sant til vår samtid, er det ingen andre som gjør det.


150 visninger

Commenti


bottom of page