top of page
Søk

Reis deg Guds menighet

De to siste helgene har arrangementene Oslo Symposium og Reis deg Guds menighet gått av stabelen. Det er noe på gang i den kristne bevegelsen.

Det er alltid vanskelig å forklare og begrunne stemningsskifter. Det er noe man føler på, men kanskje ikke kan dokumentere så lett.Aller helst bør man underbygge det med statistikk. Og det kan kanskje komme etter hvert, men det er likevel mulig å fornemme at det beveger seg noe av betydning.

Årets Oslo Symposium ble det beste vi har hatt til nå. Etter en stabil vekst fra 2011 til 2019, som toppet seg med rundt 600 deltakere, kom pandemien og sendte oss fra mars til august, og gjennomføring med smitteverntiltak i Storsalen i 2021. 200 kom dit, og vi hadde fine dager også da.


Årets symposium ble en restart, og for en fest det ble. Med 300 i salen og 400 akkrediterte totalt, gjorde vi et sterkt comeback når det gjelder deltakere. Men enda viktigere var innholdet, som gikk ut til mange tusen TV-seere.


Det er mange å takke etter et slikt arrangement. Først og fremst de mange som møtte opp, eller støttet opp gjennom gaver. Samlet sett bidro de til at et arrangement som har hatt behov av stor underskuddsdekning tidligere, nesten gikk i balanse. For oss som har arbeidet med dette, er det et lite eventyr.


Det var en friskhet og oppdrift som vi aldri har opplevd før. Og mange talere meldte tilbake at det var noe spesielt i år.


Vi føler det også slik.


Og en uke senere var vi samlet til Reis deg Guds menighet i Vennesla. Det ble også en fantastisk dag, med et arrangement som var mindre rettet mot allmennheten, mer mot menigheten, men med samme gode atmosfære.


Geir Stomnås har bygget opp dette konseptet over tre år med visjonært lederskap, bønn og arbeid og det har blitt en veldig viktig samling som også når mange tusen kristne gjennom TV-skjermen.


Disse to arrangementene, gir oss en opplevelse av at kristne både forstår og er motivert for oppdraget med å reise seg i denne tiden. Eller som Geir Stomnås sa det så vakkert under åpningen av eventet i Vennesla: «Vi bøyer oss for Gud, og reiser oss for sannheten».


Det er en logikk i at det skjer noe nå. Det åndelige klimaet i kongeriket er i ferd med å hardne. Pride og kjønnsideologi presser samfunnet og menigheten til å ta stilling, og stadig flere forstår at det ikke lenger er tid for likegyldighet – det er tid for å ta et steg frem, og sannheten tro i kjærlighet, løfte opp Guds gode vilje for hjem, familie og samfunn.


Vårt arbeid i Kristen Media Norge bygger på denne bevegelsen, som nå reiser seg. Det er Guds folk, som tror på hans ord, og som elsker mennesker og nasjonen, som også bygger mediene som kan være verktøy for evangeliet.


Det får vi erfare hver uke, og det er vi uendelig takknemlige for.


Denne uken er det sesongstart for våre TV-program Live med Venner og Samtalen. Vi går inn i denne sesongen, full av inspirasjon og glød etter å ha kjent kristen-Norge på pulsen denne sommeren.


Fremtiden er lys.

50 visninger

Comments


bottom of page